Zeikzeep

15-03-2024

Na de zeikthee is er ook zeikzeep. Leest u even mee? Van boven naar beneden, het begint redelijk begrijpelijk. Zeep gemaakt met sinaasappelschillen (wel een hoofdletter geen punt). En met begrijpelijk bedoel ik dat ik de woordjes begrijp in deze volgorde, niet dat ik snap hoe dat proces werkt. Want dat witte in sinaasappelschillen is ongelofelijk vies dus dat zullen ze niet gebruiken, toch? O, staat wel op het plaatje. Raar. Ze liggen ook in een soort bakje, zie ik. Ook raar.

Dan: unwaste. Ontvuilnis (wel een punt geen hoofdletter). Nee, onafval. Ononverschot. Onderschot? Of is het een werkwoord… Onvervuil. Hahaha, is dat familie van de onverlaat? Wie het weet mag het zeggen. Doe dan gelijk ff die priegeltjes erboven uitleggen. (Doen uitleggen is geen werkwoord, ik weet het).

Dan, allemaal hoofdletters geen punt, ZEPEN DIE die eh die… ZORGEN? Die zich bekommeren? (Bekommerzeep. Met komkommerschillen). Het zal. Ik moet de eerste zorgzeep nog tegenkomen, maar ik werk niet in het sociaal domein.

En dan gaan we even over op Nederlands. We leren dat er circulaire grondstoffen in zitten of dat dit tot circulaire grondstof verwerkt kan worden. Of misschien beide wel. Het is eetbaar voor veganisten. Gemaakt in Nederland. Vandaar ook al dat Engels natuurlijk. En dit is toch wel een klapper: van natuurlijke oorsprong (nergens hoofdletters of punten). WAT is van natuurlijke oorsprong?

Waarom dit toch allemaal mensen. Ik wilde alleen maar m’n handen wassen.