Karina Meerman

Senior redacteur, in een langdurige relatie met ICT, kan moeilijke dingen begrijpelijk uitleggen. Nu is moeilijk een relatief begrip. Laat ik het zo zeggen: ik ben beter met CMS en wifi dan met bloemschikken en textiele vormen. Altijd al geweest, tot groot verdriet van de handwerkjuf op de lagere school.

Maar er is meer dan technologie, want juist afwisseling maakt het werk mooi. Van 2016-2020 was ik hoofdredacteur van HiQ Mensa Magazine, blad en website voor hoogbegaafde volwassenen. Voor de lol maak ik als Slim Ding foto’s van teksten in het wild die me doen glimlachen, grijnzen of gruwen. Verder ben ik lid van de Vereniging van Nederlandse Wetenschapsjournalisten (VWN) en een voormalig Deiner. Online sinds 1996, zelfstandig ondernemer sinds 1999. Hondenfixatie sinds forever, ik steek de straat over voor een knuffel met een Engelse Bullterrier.

Een andere liefde is sciencefiction, een absoluut ondergewaardeerd literair genre. “Wat als-fictie” verruimt de geest, doet nadenken over alternatieve werelden en culturen, rammelt aan de beperkingen van het eigen wereldbeeld. Arthur C. Clarke zei dat politici sciencefiction zouden moeten lezen, in plaats van westerns en detectives. Ik voeg daaraan toe dat (fans van) tech-miljardairs juist moeten stoppen met het putten uit SciFi van de Clarke-generatie en die daarna. En zich beter kunnen wenden tot het werk van schrijvers van dit millenium: N.K. Jemison, Martha Wells, Liu Cixin, Josiah Bancroft. Volg me op Goodreads voor meer tips 🙂

HermancePhotography-Karina-4