Gepikte container

24-08-2021

Ankerstr 47 heeft uw container ‘gepikt’

Rond de jaarwisseling van ’20/’21 was ik veel in Dronten om het huis van mijn moeder leeg te ruimen. Als stadsbewoner heb ik weinig notie van kliko’s en kleuren, dus het was puzzelen voor ik wist wat in welke afvalbak mocht. Ze had een grijze, een groene en een halve blauwe. Een vriend zette trouw iedere week de juiste bak aan de straat, dat scheelde hoofdpijn. En toen, op zekere ochtend, telde haar tuin niet 2,5 maar vier van die dingen!

Mijn eerste gedachte? Grijs en groen hadden gejonkt en een tweede grijze opgeleverd! De werkelijkheid was uiteraard anders. Ik had nooit bedacht dat iedereen zijn eigen kliko’s had: die dingen zijn immers allemaal hetzelfde. Maar neen, ze blijken genummerd en fors ook, als je een beetje oplet.

Het heeft een paar weken geduurd, want wij hadden niet die van nummer 47 maar die van een ander huis, en zij hadden ook weer een vondeling, maar na creatief schuiven zijn ze allemaal weer thuis gekomen. Gelukkig maar, want de chaos was natuurlijk niet te overzien.