Ervaren zitplek

08-12-2023

Hoe ervaar je het aantal zitplekken?

de airport experience trainee van wie de supervisor op sabbatical is

Het was geen lange vlucht geweest, maar twee weken is best een reis. Van het Spaanse buitenleven naar de Rotterdamse winternacht. En dan aankomen op Zestienhoven (excuus, Rotterdam The Hague Aiport) en dit zien. Ik was onmiddellijk weer aan vakantie toe.

Hoe ervaar je het aantal zitplekken? Waar te beginnen met de explosie van emoties die dit modern jargon teweegbrengt.

Niet: wat vind je, nee, hoe ervaar je. Subjectiever kan niet, terwijl “aantal” gewoon te tellen is. “Ik ervaar 13.” Maar wacht, er staat zitplekken en niet stoeltjes. Het exacte aantal is dus onbekend, want misschien zijn er tegels met vloerverwarming die ook zitplekken zijn. Of randjes van plantenbakken, voor de petites derrières onder ons. Dit was overigens bij de baggageband, waar je nooit lang hoeft te wachten op Zestienhoven (excuus, Rotterdam The Hague Airport) omdat het zo’n lekker overzichtelijke luchthaven is.

Hoe ervaar JE. Zeg maar u en anders jij. Los daarvan, een filosofische vraag. Hoe ervaren we? Is dat fysiek, emotioneel, spiritueel? Of in taalvallige moedeloosheid na het zien van de Engelse vertaling: “How do you experience the amount of seatings?”

Het Engels heeft van die mooie verzameltermen voor dingen, dieren en mensen. Wij kennen onder andere roedel, meute, school, kudde, horde, zwerm. Die hebben hullie ook, maar daar gaat de creativiteit verder. Ik ben dol op een ‘murder of crows’ en ‘an obscurity of poets’. In de categorie meubilair: a fold of chairs and a suite of furniture. En nu ook: an amount of seatings.