Mieren

03-10-2022

Let op!

mieren in apparaat

Waarom ik graag briefjes met handgeschreven teksten fotografeer, is omdat ze zelden iets bevatten dat ik zelf had kunnen bedenken. Deze hing laatst op het koffieapparaat in het bedrijfsverzamelgebouw waar Slim Ding huist. Voor de pandemie was dit een banklocatie. Toen bedacht iemand dat zelfs in Gouda kleine bedrijven en eenpitters kantoorruimte zoeken. Mochten we “een community” willen worden, dan moeten we dat zelf regelen. (Wordt aan gewerkt).

De transformatie van kantoor naar kantoortjes gaat met horten en stoten en duurt een eeuwigheid. Zo ontdekte een van de installatietechniekers met zijn boor dat er wel degelijk vloerverwarming zat in de grote vergaderruimte. En dat onder de zeiknatte vloerbedekking echt parket schuilging, dat weldra als houten golven oprees. Pas na weken was alles droog, de losse blokjes bij elkaar gejenga’d en weer onder vlakliggende donkergrijze vloerbedekking bedekt.

De verlichting is sinds zeer kort op orde. Qua duurzaamheid moeten overal bewegingsmelders komen en LED. Bij kantoormensen die te lang stil zitten, gaat dan het licht uit tot ze met hun armen zwaaien. Daar had ik in het voormalig reprohok geen last van, maar inmiddels heb ook ik een soort stadionverlichting. Drie tl-lampen en twee ronde spotjes en niets kan worden afgesteld. Zelfs aan of uit niet.

Een ander opstartdingetje is dat de schoonmakers nog steeds geen goede spullen hebben om de vele ramen mee te wassen. (Lees: Kärcher). Na maanden zit overal een lichte waas over van waterloze microvezelstrepen. De binnenkant van deuren nemen ze ook niet standaard mee. Zit niet bij de instructies.

Mieren zijn overigens niet de reden dat ik een eigen koffiezetapparaatje op kantoor heb. Ik wist niet eens dat mieren van koffie hielden. “D’r zit kennelijk een nest,” zei een gelaten collega. Het briefje is inmiddels weg. De mieren misschien ook, maar zeker weten doe ik het niet.

Update: het is oktober en mieren zijn inderdaad niet gek op koffie, maar wel op chocolademelk. De vakantievervanging had geen instructies gekregen voor de Nescafé Milano.