Herengeur (met handdoek)

In confusion, plaatjes by Karina Meerman

Er is van alles wat ik niet begrijp aan deze advertentie, die in de nieuwsbrief van het FD zat gefrommeld. Dat ik als vrouw de kleuren van mijn geliefde Montblanc tegenkom in een zeer mannelijk product van hetzelfde merk is gek, maar niet relevant.

Nee, wat mij écht in verwarring brengt is: “Ontdek de zomer”. Met een parfum. Dan zal het wel naar zomer ruiken, denk ik. Of gaat iemand de hele zomer vernevelend op stap met zijn flesje? Psht, psht, “hier, heb wat zomer”. Wat doe jij nou gek! “Ik ontdek de zomer met mijn parfum.”

Hoe ontdek je overigens de zomer? Het is overduidelijk waar en wanneer die plaats vindt. “Hee kijk nou, een zomer!” Neen. Misschien dat je op een ochtend wakker wordt en de zon schijnt en denkt: Verrek! Een zomer! Kan… Wat het ook is, je doet het met een vertegenwoordiging van de essentie van mannelijkheid. (Het staat er echt, lees maar). Dus niet de essentie van mannelijkheid, maar een vertegenwoordiging daarvan.

Ik ben er nog niet helemaal uit wat het beste  een essentie vertegenwoordigt. Misschien een symbool. Of een schaduw.  Een schaduw van de essentie van mannelijkheid. Hmm…. Moeten we nog praten over wat de essentie van mannelijkheid is? Mij lijkt dat de penis te zijn. Veel mannelijker dan dat wordt het immers niet. Dus eigenlijk staat hier: Ontdek de zomer met een penissymbool. En daar krijg je dan een handdoek bij. Rest mij nog één vraag. Herengeur?