De 4 P’s van door je rug gaan

In gemopper by Karina Meerman

Ik ging een uur geleden door m’n rug. Zitten is heel heel heel vervelend, liggen lukt niet, maar lopen kan nog in een krabachtige schuifelvorm. Ik heb in het laatste uur vier rugpijn-P’s gedefinieerd en ze allemaal met verve doorlopen.

1: Pijn. (auwauwauwauw WTF! Hoe komt DIT dan?? En waarom krijg ik mijn sokken niet aan?). Symptomen: krampachtig ledematen en gewrichten bewegen om te kijken wat wel en geen zeer doet. Af en toe hard AU roepen, al dan niet afgewisseld met vloeken.

2: Paniek (O nee en ik woon alleen en straks kan ik nergens heen en ik moet met mijn moeder op stap en hoe moet ik dan werken en de verzekering keert pas over een maand uit en straks is het kanker!). Symptomen: huilen en om hulp bellen en dat vervolgens afwijzen want de alleenwonende freelancer kan het allemaal zelf.

3: Pissig (ik zal die @#)(@*&$*-sokken aankrijgen en de schoenen ook). Symptomen: meer vloeken dan in fase 1 en minder AU roepen. Kramp in de kaken van vastbeslotenheid.

4: Pijnstillers.