View Post

De sorry-stoplap

In gemopper by Karina Meerman

Pardon, mag ik er even langs, het spijt me, excuseer, neem mij niet kwalijk, mijn verontschuldigingen, vergeef me. SORRY. Sorry sorry sorry. Iedereen zegt overal sorry en niemand meent het … Lees meer

View Post

Wens mij geen fijne dag

In gemopper, work by Karina Meerman

Het is in ons dagelijks taalgebruik geslopen, het Amerikaanse ‘have a nice day’ als afsluiter van ieder willekeurig gesprek en ik pleit voor het zo spoedig mogelijk afschaffen van deze loze kreet. Zakelijk is het zelfs volkomen ongepast. Het is een dooddoener die het neutrale “goedemorgen/goedemiddag” vervangt met vals en vaak misplaatst sentiment. 

View Post

My first Pokémon: Boughty-Bum

In gejuich by Karina Meerman

Introductie click-bait-style: “Zij begon aan Pokemon maar op haar eerste dag zag zij iets dat écht ongelofelijk was!” Maar ik begin bij het begin. Ik wilde weten hoe Pokémon Go in de praktijk werkt, anders kon ik er ook geen grappen over maken. Dus, appje gedownload, proefballen gegooid naar proefbeestjes, beginnerstips gelezen, vriendje aangestoken met nerdy enthousiasme en mevrouw was klaar voor de uitdaging.

Wanneer tech en het echte leven elkaar zo kruisen als in dit spel, dan voel ik bewondering (en verwondering) voor de tijd waarin we leven. Na decennia klagen dat “onze jeugd” liever binnen achter het scherm zit dan buiten speelt, krijgt een digitaal spel jeugd van alle leeftijden massaal de straat op. 

View Post

De molens van de ambtelijke acquisitie

In gemopper, work by Karina Meerman

Zes weken heeft het geduurd om de gemeente Amsterdam duidelijk te maken dat ik beschikbaar ben voor tijdelijke klussen en projecten. Zes weken. Het begon met een e-mail naar het Amsterdams Bureau voor Communicatie (ABC), dat niet meer zo heet. E-mails aan abc@amsterdam.nl verdwijnen derhalve in een zwart gat, want aan automatisch beantwoorden of doorsturen doet men niet.

Toen ik dat nog niet wist, belde ik om te vragen of mijn enthousiaste bericht überhaupt was aangekomen.